Interview in Logeion’s vakblad C

Kort interview (print & online) in vakblad C van Logeion (beroepsvereniging voor communicatie) waarin gevraagd werd te reageren op de stelling “Rokers een rookpauze? Twitteraars een social media break!”.

Vakblad C - stelling

“Wanneer een organisatie besluit tot het invoeren van een ‘social media pauze’ zal deze slechts van tijdelijke aard zijn, passend bij een overgangssituatie. Social media zal namelijk een volwaardige functie krijgen binnen de organisatie & werkwijze van een bedrijf, zoals dat in ons privé leven ook in toenemende mate zal gebeuren; veelal ingeplugd zijn op netwerken, onderdeel uitmakend van netwerkstromen.

We zullen vaker ons privé netwerk inzetten voor zakelijk gebruik, en andersom. Het geeft de mogelijkheid om te luisteren, te leren en te delen, direct & interactief in contact te staan met zowel de doel-/volggroep als met collega’s van het bedrijf.

Transparantie is hierbij onvermijdelijk, het waarborgen van de individuele geloofwaardigheid als ook die van het bedrijf noodzakelijk. Het vertonen van overeenkomstig gedrag in de werkelijke en de virtuele wereld zal het gevolg zijn. Offline = Online.”

Lees hieronder de interviews in reactie op de stelling of bekijk de gehele editie Vakblad C #2, maart 2010

De stelling Volledige editie (pdf)
Vakblad C#2 - pag23 C2 cover 2010_090270-02