Wanneer op 12 april 2011 het artikel “Strategisch gebruik van hashtags op Twitter“ wordt gepubliceerd op Emerce blijkt er veel interesse te zijn voor de strategie van #merk op Twitter (enige tijd later maken ook andere social media kanalen als Facebook & LinkedIn gebruik van hashtags).

Het artikel gaat dieper in op de mogelijkheden van Twitter voor merken. Het laat zien hoe je online je merk kunt versterken door strategisch gebruik van hashtags en een goede Twitter (account) naam. Dit betekent vaak ook het herzien van de strategie en communicatie van het #merk, bijvoorbeeld met betrekking tot Twitter, en andere social media.
Door gebruik van vanzelfsprekende #merknamen in tweets is een merk makkelijk vindbaar en wordt een grotere verspreiding mogelijk gemaakt. Met andere woorden: strategisch gebruik van hashtags genereert een dialoog tussen merk, volgers en niet-volgers. Het draagt bij aan de herkenbaarheid en betrokkenheid van het merk.

Door het aantal keren dat het artikel alleen al in Nederland is gelezen (inmiddels 2,1 miljoen keer) kan worden geconcludeerd dat er veel interesse is voor het onderwerp en dat vakmensen op zoek zijn naar manieren, naar kennis om social media optimaal in te kunnen zetten voor hun organisaties.

Lees het volledige artikel op Emerce.